Herstructurering / optimalisatie / management buy-in

Wanneer het dreigt verkeerd te gaan met je onderneming (MKB en familiebedrijven tot ca 50 fte) door een crisis of andere oorzaak (bijvoorbeeld groeipotentie of marktwerking) en de continuïteit komt in gevaar, je lastig je betalingsverplichting kunt voldoen, dan is een verandering snel van belang. Deze verandering kan te maken hebben met de interne organisatie, de structuur, innovatie, strategie, financieel beheer, financiering, personeel, assortiment, het management, productenrange, efficiency processen/interne systemen of anders zijn. 

In een brede maar no nonsens/hands on analyse (inclusief interviews key werknemers) binnen je organisatie worden al dit soort zaken (niet alleen de harde data maar ook de softe kant van je organisatie) tegen het licht gehouden om tot een praktisch actie (herstructurering) plan te komen. In samenwerking met de ondernemer en eventuele andere stakeholders (bijvoorbeeld aandeelhouders/banken) worden de veranderingen in je organisatie geïmplementeerd. 

Van groot belang is dat elke stakeholder achter het uiteindelijke veranderplan staat en er voldoende draagvlak is gecreëerd. Ook informatieverstrekking en draagvlak onder de rest van de organisatie is zeer belangrijk voor het slagen van dit belangrijke project. Als het gaat om continuïteit van de onderneming dan betreft dit een gezamenlijk belang.

Management buy in

Ik ben zo nodig ook bereid om als CEO de organisatie te versterken (inclusief een bepaald aandelenpakket), waarbij ik intensiever bijdraag aan de turnaround, het financieel gezond maken, groei en de continuïteit van de onderneming. Belangrijke voorwaarde hierbij is dat de meest cruciale kennis/personeel is geborgd binnen de organisatie en de financiële situatie nog acceptabel is.